Naša bajka na Pagu - Magdalena + Valentin. Pag, Croatia.

  Mladi iz Svetog Ivana Zeline odlučili su se vjenčati na Pagu! Zašto!? Svi su nas u čuđenju gledali i ispitivali zašto baš Pag. Oni koji nas ne poznaju uvijek bi pitali 'A tko je od vas dvoje s Paga?'. Nakon odgovora kako smo i jedan i drugi iz srca Prigorja uslijedio bi upitnik iznad glave.

  Naša priča počinje još 2009. godine kada smo se zaljubili i to baš u proljeće. Veza je bila super dok ja tada svom dečku, a  sada suprugu nisam već u lipnju rekla kako u 6.mjesecu odlazim na ljetovanje na Pag i neće me biti mjesec dana. Upitao me samo pitanje kako ćemo jedan bez drugog. Odgovor je bio jednostavan i jasan… dođi na Pag da skupa uživamo! Tako je i bilo. Mojem suprugu je ljetovanje značio period od maksimalno tjedan dana no kada je došao na, slobodno sada kažem naš otok, ljetovanje je za njega postalo vrijeme na Pagu od minimalno tri tjedna. No nismo dolazili na Pag kako bi tri tjedna skakali po Zrću već smo uživali u ljepotama našeg otoka.

  2015. godine odlučili smo se za korak dalje u našoj vezi. Naravno odluku smo donijeli za vrijeme ljetovanja na Pagu, pa smo bez razmišljanja odlučili i da ćemo vjenčanje organizirati upravo na Pagu, u našoj Novalji s najužim krugom ljudi.

  Obitelj je bila u šoku i nisu mogli shvatiti zašto to radimo. Pokušavali su nas odgovoriti od te lude ideje no mi smo uporni.
  Htjeli smo zadržati tradiciju hrvatskog vjenčanja, ali opet i napraviti maleni pomak. Na dan vjenčanja prvi puta smo se sreli tek kod oltara, nismo imali svatovsku kolonu koja dolazi po mladu, dok sam koračala prema oltaru crkveni zbor pjevao je  pjesmu „Sad kada došla si“, a na izlasku iz crkve pjesme nama dragog Olivera Dragojevića. Iznenađenje nakon obreda vjenčanja bila je klapa, a s gostima smo uživali u zalasku zalaska sunca koje je najljepše baš na Pagu.  Kada netko ovo čita možda se pita što je ovdje toliko drugačije, ali vjerujte mi, ljudima iz srca prigorja je ovo bio šok jer nije bilo običaja na koje su navikli na vjenčanjima ;)

  No nama ništa ne može zamijeniti našu Novalju, kilometre suhozida, pogled na ovce na ispaši, miris smilja, masline i divne zalaska sunca s našeg Jadranskog bisera. Bili smo uvjereni kako ćemo najljepše okrunit našu ljubav ako ćemo biti na mjestu koje volimo i na koje se uvijek vraćamo s dozom uzbuđenja. I tako je i bilo.
  Našu ljubav smo okrunili 6. Svibnja 2016. godine u crkvi Svete Katarine u Novalji. Bilo je baš onako kako smo zamislili. Prekrasan proljetni sunčani dan na našem otoku, pun mirisa bilja koje je u punom cvatu. Srca su nam bila velika „ko kuća“.

  Zahvaljujući dečkima iz Fidelis studia zauvijek smo zabilježili uspomene našeg najljepšeg dana. Tako da bi im se ovim putem htjela zahvaliti na izvrsnom poslu jer su zabilježili sve čari našeg otoka i uklopili našu ljubavnu priču u sve to. Hrvoje,Jura,Lj(Josip) i Dino bila nam je čast što ste pristali biti dio naše priče i što smo se ludo zabavljali… nikada nećemo zaboraviti koliko ste si dali truda i što ste i onda kada smo svi skupa bili umorni i bilo nam je dosta slikanja po otoku, vi bili ti koji ste nam digli raspoloženje i napravili prekrasne snimke i fotografije s nama najljepšeg mjesta na svijetu, našeg Paga.

  piše: mlada


  © 2022. by znaor.com

  EU fondovi